Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jdete na to moc vědecky. Skutečnost je mnohem jednodušší. Vláda zběsile utrácí na dluh a na trh se tak dostalo větší množství nekrytých peněz. Množství hmotných statků se nezvýšilo, množství peněz ano.

Výsledkem je inflace a zvedají se tak ceny všeho, nejen nemovitostí.

0 0
možnosti

J23a27n 22R40á31ž

15. 4. 2021 17:46

Tlak na ceny bytů pramení jednak z toho, že na levnou hypotéku dosáhne i ten, kdo v "normálním" tržním prostředí milionovou hypotéku nemá šanci dostat a jednak i tím, že investoři s mnoha volnými miliony, je nemají kam vložit. Ceny investičních kovů , kryptoměn i akcií vyletěly nahoru a pro seriózního investora je zde malý prostor.

Např. V sousedství byl dlouho na prodej velký pozemek za nesmyslně vysokou cenu. Prostě to majitel zkoušel. Když ale byl prodán, tak jsem se ptal nového majitele, kdy začne stavět. Odpověď vystihuje dnešní stav: Vůbec nechci stavět, jen jsem si do pozemku uložil na pár let peníze.

PS. A kupní cena nebyla v řádech "jen" jednotek milionů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 345x
Finančním trhem jsem se začal aktivně zabývat již během vysoké školy. Inženýrské studium jsem absolvoval na Ekonomické univerzitě v Bratislavě a zároveň postgraduální studium na Nottingham trent university v Nottinghamu. Při studiu jsem zastával post člena investičního výboru a analytika u obchodníka s cennými papíry. V současnosti pracuji jako analytik a zároveň pracovník na oddělení dealingu ProfitLevel. Studium makro a mikroekonomického dění aplikuji na investování na finančních trzích. O těchto tématech píšu i na svých blozích.

Seznam rubrik